torstai 25. syyskuuta 2014

La Mercè

Miun piti kirjottaa tää eilen mut olin niin loppu et en saanu mitään fiksua kirjotettua tähän tekstikenttään. Oon kyllä suhteellisen kulutettu nyttenkin, pahottelen jo alkuun mahdollisia virheitä tai ajatuskatkoja...

Täällä on tosiaan ollu muutaman päivän ajan hulinat käynnissä La Mercèn takia. Mie en oikeestaan tästä juhlasta tiedä sen kummempaan kun että sitä juhlitaan (kai) vaan täällä Barcelonassa. Jotenkin tää juttu liittyy Kataloniaan ja itsenäistymiseen. Eilen oli La Mercèn viimene päivä ja täällä oli sillon yleinen vp. Kaupat ja kaikki oli kiinni ja koko Barcelona plus muutama hassu turisti oli suunnistanu kaduilla. Ahdasta oli, let me tell you. Oli paljon konsertteja, käsittääkseni myös museoihin pääs ilmaseks, lapsille oli paljon aktiviteetteja jne. Ilta huipentu ilotulitusesitykseen Montjuïcilla johon oli vielä yhdistetty perinteinen suihkulähdeshow ja screeniltä pysty seuraamaan Katalonian historiaa ja tietoja tunnetuimmista taiteilijoista, kirjailijoista..tietty jos vaan ymmärs katalaania.
merce1
Mie lähdin heti aamusta tän perheen kanssa kiertelemään ympäri Barcelonaan. Ja mopolla..en ite onneks joutunu kuskin rooliin mut oli se vähän hurjan olosta puikkelehtia tuhatta ja sataa autojen ja bussien välistä. Pikkasen erilainen liikennekäyttäytyminen näillä. Ja itsesuojeluvaisto. Ekana käytiin tsekkaamassa meno placa catalunyalla ja sen jälkeen lähettiin kattoo joku esitys Barri Goticiin. Se oli kauheeta. Yhtäkkiä aurinko alko paistaa pilvettömältä taivaalta ja mie olin lähteny sillä aamusella tiedolla et taivas on pilvinen ja vettä sataa.. Oli ihan törkeen kuuma. Ei muutenkaan nähty mitään ni lähettiin sit pois. Jos joku on joskus vieraillu kyseisellä alueella ni tietää et ne kadut on kapeita. Siellä oli ihan uloskäyntikatu erikseen mut eikös porukka yritä siitä lapata sisään aukiolle. Se oli niin kamalaa ja järkyttävää et hyvä etten käyny itkemään. En oo mikään suurten ihmismassojen fani..
merce4
merce2
Selvittiin kumminki hengissä ja lähettiin sen jälkeen suunnistamaan parque Ciutadellaan. Ihmisiä, ihmisiä, ihmisiä. Joka paikassa ja aivan liikaa. Ei siitä alueesta ees saanu minkään näköstä kuvaa kun joka kulmalla oli joku mainospiste tai myyntikoju tai turistilauma. Miun piti muutenkin aika kiireellä lähtee takasin "keskustaan" ku olin sopinu täällä asuvan kaverin kanssa treffit. Käytiin jossain ihan törkeen siistissä baarissa (siel oli puita sisällä!!) ja sen jälkeen käveltiin Barcelonetalle ja hengailtiin siellä. :-) Oon muuten aatellu et meen hommaa askelmittarin itelleni, ihan mielenkiinnosta ois hauska nähä kuin monta askelta tulee päivän aikana otettua!
merce
merce3
merce5 Ja tosiaan koko juhla sais ihan näyttävän päätöksen eilisiltana! Noi ilotulitukset oli kyl ihan törkeen siistejä ja oli kiva nähdä tommonen mihin on laitettu ihan heeeeeeeelvetisti rahaa. Turhaa ehkä, mut hienoa. Kaikenkaikkiaan ja loppujen lopuksi eilinen päivä oli oikeen mukava ja kyllä maittu uni hyvin eilen. Maitto vielä tänään aamullakin :-D

Mie sain vihdoin aikaseks ilmottaa itteni kielikurssille täällä ja miulla on nyt kuukauden ajan joka perjantai kolme tuntia koulua. En ihan täysin välttämättä ois tarvinnu tota, tai siis et voisin hyvin opiskella yksin netistä ja muistutella siten ne asiat mieleen, mut miul on nyt hopes up et tuolta löytys joku tässä keskustan alueella asuvan samanikänen. Täältä on tosi vaikeeta löytää muita au paireja kun suurin osa tuntuu asuvan Barcelonan ulkopuolella eikä tuu kaupunkiin joka päivä. Mut toivotaan nyt parasta! Huomenna myö suunnataan vikaa kertaa Llorettiin ja toivontoivontoivon et siellä ois hyvät säät. Sais otettuu vikat aret ja sit miekin voin hyvillä mielin alkaa kattelemaan kaikkia ihania huiveja ja lämpösiä neuleita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

.profile-img{ height: auto; width: 210px; }